Wednesday 16 May 2012

က်မ လက္ရာ





အၾကိဳက္ ဆံုး အစားအစာမ်ားမွာ မုန္ ့ဟင္းခါး  အပါအ၀င္ ျမန္မာ ႏွင့္ ရွမ္း အစားအစာ မ်ားျဖစ္သည္။ အစာ အိမ္ ကား မ်ိဳးခ်စ္ စိတ္ ျပင္းထန္သျဖင့္ ဘိုစာ စားလွ်င္ ဗိုက္ မျပည့္ေပ။ သို ့ေသာ္ ရွမ္းျပည္ ဇာတိ ျဖစ္သျဖင့္ တရုတ္ ႏွင့္ ယိုးဒယား အစားအစာ ကိုေတာ့ စားလို ့ျဖစ္သည္။ တေန ့တြင္ မုန္ ့ျပား သလက္ (သို ့) ဘိန္းမုန္ ့ လုပ္စားရန္ အၾကံရေလသည္။ တခါမွေတာ့ မလုပ္ဖူးေပ။ သို ့ေသာ္ လြယ္ပါတယ္ေလ ဆိုျပီး စမ္းသပ္ ျပီး လုပ္ လိုက္သည္။ ဆန္မွဳန္ ့ အစိမ္း ေရေဖ်ာ္ ျပီး ဆား ထည့္လိုက္သည္။ နံနံပင္ ပဲျပဳတ္ ထည့္ရန္ အသင့္လုပ္ထားသည္။ ေနာက္ဒယ္အိုး အျပားေပၚတြင္ ဆီနည္းနည္း သုတ္လိုက္ျပီး ဆန္မွုန္ ့ ရည္ကို ဇြန္းျဖင့္ ခပ္ျပီး စိတ္ကူးထဲတြင္ ျမန္မာ ျပည္ လမ္းေဘး ဆိုင္ေတြက ေရာင္းေသာ အရြယ္ အစားအတိုင္း ျဖစ္ရန္ ေမၽာ္ မွန္းထားေသာ္လည္း ဆန္မွဳန္ ့ အရည္က်ဲသြားတာလား တခုခု မွားေန ပံုရသည္။ ဒယ္အိုး တခုလံုး ျပန္ ့သြားရာ ရုတ္တရက္ စိတ္ကူး တမ်ိဳးေျပာင္းသြားသည္။ လမ္းသရဲမွဳန္ ့လုပ္မွ ဆိုျပီး ေဂၚဖိထုတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ရန္ စီစဥ္လိုက္သည္။ သို ့ေသာ္ ေနာက္ဆံုးတြင္ လမ္းသရဲ မုန္ ့လို ့လဲ ကၽြတ္ကၽြတ္ ျပားျပား ျဖစ္မလာေပ။ မုန္ ့ျပားသလက္ ႏွင့္ တူ ေအာင္ လဲ လုပ္မရပါ။ ဘိန္းမုန္ ့လဲ မျဖစ္ေပ။ ေအာက္ပါ အတိုင္း ထြက္လာသည္။




 

ၾကက္ဥထည့္ျပီး ေနာက္တမ်ိဳး ထြင္ လိုက္ေသးသည္။  :-)


5 comments:

  1. အျဖစ္ခ်င္းတူလိုက္တာ... ေနာက္မွပံုတင္ၿပီးျပဦးမယ္ :D

    ReplyDelete
  2. ေအာက္ပါအတိုင္းထြက္လာသည္ ဆိုၿပီး ပံုၾကည့္ေတာ့ အသံထြက္ရီမိတယ္..။
    ကိုယ္တိုင္လည္း အျဖစ္ရွိလို႕မဟုတ္ပဘူး.... ေရးထားတာကို ရီခ်င္လို႕

    ReplyDelete
  3. ခဏခဏ စိတ္ကူးမိတဲ့ အၾကံ ကို လက္ေလွ်ာ့မွပါ...စိတ္ကူးထဲမွာ ေျပာထားသလုိပဲ လမ္းသရဲ မုန္႕ လုပ္စားဖုိ႕ ခဏခဏ ၾကံမိတာ း))

    ReplyDelete
  4. ဘိန္းမုန္ ့လုပ္နည္းေလးမ်ားရမလားဆိုၿပီး
    ဝင္လာမိပါတယ္--- :(
    ေအာက္ပါအတိုင္းနဲ ့လာေတြ ့ေနတယ္။
    ဒုကၡပါပဲ

    ReplyDelete